Persoonlijk profiel

Je kunt een persoonlijk profiel aanmaken in Google Scholar, daarmee is het mogelijk om artikelen in je eigen “bibliotheek” op te slaan. Ook kun je publicaties die je zelf hebt geschreven aan je profiel toevoegen. Zo zijn er nog een paar handige opties.  

 

  • Favoriete publicaties

Je kunt artikelen als favoriet bestempelen en zo opnemen in een overzicht van publicaties. Deze kun je ook labelen met trefwoorden zodat je bijvoorbeeld over verschillende onderwerpen een overzicht van favoriete publicaties kunt bijhouden. Een favoriet kun je toevoegen door te klikken op het sterretje onder de gevonden publicatie. 

  • Citeren 

Google Scholar biedt de mogelijkheid om een gevonden artikel te citeren en zo toe te voegen aan een literatuurlijst of bijvoorbeeld op te nemen in een referentiemanagement tool, zoals Mendeley. Dat citeren doe je via de aanhalingstekens onder elke publicatie die je vindt. 

  • Persoonlijke bibliotheek 

In je persoonlijke profiel kun je publicaties die je zelf hebt geschreven toevoegen door op het sterretje onder de publicatie te klikken. Daar staat dan ook meteen bij hoe vaak ze geciteerd zijn en kun je direct doorklikken naar de citerende publicaties 

  • Andere doorklikopties 

Onder elke gevonden publicatie in Google Scholar staan naast de bovengenoemde opties nog  een aantal doorklikmogelijkheden. Zo is te zien hoe vaak een publicatie is geciteerd en kun je direct doorklikken naar de citerende publicaties. Ook staat onder elke gevonden publicatie een link naar verwante publicaties, die sterk overeenkomen met de al gevonden publicaties.

Richtlijnen en systematische reviews