Auteurs

Het NTvG heeft altijd behoefte aan goede artikelen. We geven op deze pagina een heel kort overzicht van onze procedure en verwijzen je graag naar de auteursinstructies voor de specifieke instructies per rubriek.

Auteursinstructies

Bekijk per rubriek hoe het manuscript geschreven en aangeleverd moet worden.

Auteursinstructies

Manuscript indienen

Als je de checklist al hebt doorgenomen, kun je hier direct alle documenten uploaden.

Manuscript indienen

Achtergrondinformatie

De ICMJE, een groep vooraanstaande tijdschriften in de wereld, heeft uitgebreide instructies gemaakt over het indienen van manuscripten (Uniforme voorschriften). Daarin staan ook gedragsregels over het aanvragen van toestemming voor dubbelpublicaties, de ethiek van publiceren en de rol van redacteuren (editors) en referenten.

Idee voor een publicatie?

Als auteur kun je niet langer meer spontaan een artikel indienen. De redactie vraagt altijd eerst een presubmissieverzoek voordat je per mail een link (proposal) ontvangt waarmee je je artikel kunt indienen via ons Editorial Manager systeem. 

Klik hier voor de uitleg over het presubmissieverzoek: www.ntvg.nl/service/auteurs/instructies/presubmissieverzoek

Per januari 2024 veranderen ook de rubrieksoorten van het NTvG. Welke nieuwe rubrieken wij hanteren voor 2024 vind je hier: www.ntvg.nl/service/auteurs/instructies.

Nog vragen? Mail naar: redactie@ntvg.nl

Procedure

Vrijwel alle manuscripten worden uitgestuurd naar sectieredacteuren en referenten. Het is zelden in een keer goed. Er zijn 3 mogelijkheden: aanvaarden, herzien of afwijzen. We streven ernaar om zo snel mogelijk een eerste beslissing te sturen. We sturen die beslissing aan de corresponderend auteur met een kopie aan alle andere auteurs.