Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Website

Hoe dien ik een manuscript in?

Het indienen van een artikel verloopt via het elektronische artikelinvoer- en peer reviewsysteem Editorial Manager van het NTvG. Auteurs kunnen via dit systeem snel en gemakkelijk online manuscripten indienen en de status van al ingevoerde manuscripten bekijken. Lees hier meer over het indienen van een manuscript.

Hoe open ik een ICMJE-formulier?

De ICMJE-formulieren (verklaring belangenverstrengeling) bij artikelen zijn PDF-bestanden die kunnen worden geopend met Adobe Reader. Oude ICMJE-formulieren zijn interactieve PDFs die soms niet door de browser worden ondersteund. Door het bestand te downloaden naar je apparaat kan het formulier alsnog worden gelezen met Adobe Reader.

Hoe reageer ik op een artikel?

Met een webaccount kun je reageren op artikelen, ook als niet-abonnee. Onderaan het betreffende artikel kan er via een formulier een reactie worden geplaatst. Let hierbij op dat een reactie een beperkt aantal tekens (3600) mag zijn.

Hoe verwijs ik naar een NTvG-artikel?

Het NTvG heeft de klassieke wijze van artikelreferenties verlaten: in plaats van een paginanummer in het papieren tijdschrift, krijgt ieder artikel een unieke e-locator. Dit is een letter- en cijfercombinatie die verwijst naar een publicatie op de website. Ook de artikelen in het wekelijkse papieren tijdschrift zijn voorzien van deze e-locator.
 
Voorbeeld: Ned Tijdschr Geneeskd. 2008;153:A1234

Bij het plaatsen van een verwijzing naar een NTvG-artikel in bijvoorbeeld een literatuurlijst, gebruik je voor artikelen die zijn verschenen na 1 januari 2009 de e-locator. Oudere artikelen behouden hun paginaverwijzing; dit staat duidelijk aangegeven bij de betreffende artikelen onder het kopje Artikelinformatie.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Ik heb problemen met inloggen op de website

Om in te loggen klik je rechtsboven op de blauwe knop Inloggen. Vul vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Als je je gegevens goed hebt ingevoerd, maar toch niet wordt ingelogd, probeer dan eerst het cachegeheugen en de cookies in je browser te wissen.

Ben je je wachtwoord kwijt? Klik op: Wachtwoord vergeten?

Als je bij het wachtwoordherstel een foutmelding krijgt, probeer dan eerst het cachegeheugen en de cookies in je browser te wissen. Vervolgens stel je het wachtwoord opnieuw in.

Heb je al een abonnement, maar nog geen account op de website? Klik dan rechtsboven op de blauwe knop Inloggen en vervolgens op de knop Maak een account aan.

Ik wil mijn webaccount laten verwijderen

Conform de AVG is het mogelijk om je volledige webaccount te verwijderen. Mail naar webredactie@ntvg.nl om je webaccount te laten verwijderen.

Waar staan mijn inloggegevens voor de website?

Om volledige artikelen op de website van het NTvG te lezen moet je je registreren met je abonneenummer. Daartoe maak je een account aan op de website en vul je je abonneenummer in. Dit nummer staat op de plastic adreswikkel van het tijdschrift. Ben je de wikkel kwijt of ontvang je geen papieren tijdschrift, dan kun je via dit formulier het abonneenummer opvragen.

Abonnement

Hoe neem ik een abonnement op het NTvG?

Je kunt je abonneren via de website. Hier kies je welke abonnementsvorm voor jou van toepassing is.

Hoe sluit ik een instellingsabonnement af?

Voor instellingen hanteren wij speciale tarieven, afhankelijk van het aantal medewerkers. Voor het aanvragen van een instellingsabonnement stuur je een e-mail naar marketing@ntvg.nl. Wij sturen je dan graag meer informatie en eventueel een offerte.

Hoe vraag ik automatische incasso aan?

Om je factuur automatisch te betalen zodat je er geen omkijken meer naar hebt, kun je een machtiging tot incasso afgeven via dit formulier.

Ik heb het tijdschrift niet ontvangen. Wat kan ik doen?

Je kunt telefonisch contact opnemen met de klantenservice (0251-760131), het formulier invullen of een e-mail sturen naar: ntvg@aboland.nl.

Ik wil een los exemplaar van het NTvG bestellen

Voor een los exemplaar van een bepaald recent verschenen nummer kun je contact opnemen met onze afdeling marketing via marketing@ntvg.nl.

Wil je een willekeurig proefnummer aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in. Je ontvangt dan het nieuw te verschijnen nummer.

Kan ik direct inloggen zodra ik een abonnement heb afgesloten?

Je krijgt direct na het afsluiten van een abonnement een link toegestuurd om je webaccount mee te activeren. Hierna kun je inloggen om artikelen te lezen.

Kan ik een kennismakingsabonnement aanvragen?

Ja, je kunt het NTvG 12 weken voordelig uitproberen. Meld je nu aan voor een kennismakingsabonnement via de website of via de klantenservice (mail naar ntvg@aboland.nl of bel 0251-760131).

Kan ik ook een abonnement cadeau geven?

Ja, dit is mogelijk voor een studentenabonnement. U kunt dit op onze website aanvragen (bij studentencadeau-abonnement). Voor een regulier cadeau-abonnement kunt u contact opnemen met onze klantenservice (ntvg@aboland.nl of 0251-760131).

Wanneer krijg ik het eerste nummer?

Je ontvangt het eerste nummer binnen twee weken na je aanmelding.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Kijk hier voor de algemene voorwaarden.

Mijn abonnementsgegevens

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Je kunt je adreswijziging op 3 manieren doorgeven: via dit formulier, via e-mail, of door een brief te sturen naar:

NTvG
T.a.v. Klantenservice
De Trompet 1739
1967 DB Heemskerk

Let op: Vermeld zowel je oude als nieuwe adres en je abonneenummer.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Abonnementen moeten uiterlijk 2 maanden vóór de volgende factuurdatum schriftelijk beëindigd worden. Dit kan op 2 manieren:

  1. Om je abonnement op te zeggen vul je dit formulier volledig in met je gegevens, of
  2. Je stuurt je opzegging met je aboneenummer en adresgegevens naar:
     

NTvG
t.a.v. Klantenservice
De Trompet 1739
1967 DB Heemskerk

Kan ik mijn abonnement per direct opzeggen in het kader van de Wet Van Dam?

Het NTvG is vakliteratuur (het abonnement wordt in het algemeen afgesloten vanuit beroep) en dient daarom door de abonnee minimaal  2 maanden voor afloop van de periode waarvoor betaald is opgezegd te worden bij onze klantenservice.

De Wet van Dam is van toepassing op diegenen die als consument een abonnement hebben afgesloten. Daarom is voor studenten het NTvG na de eerste contractperiode wél maandelijks opzegbaar, zij lezen het tijdschrift nog niet beroepshalve.

Het NTvG bevat specifieke wetenschappelijke informatie en staat geregistreerd als vakliteratuur voor personen die handelen in de uitoefening van een medisch beroep. Deze vakliteratuur valt buiten de Wet Van Dam. De kosten voor het NTvG abonnement zijn overigens wel 100% fiscaal aftrekbaar omdat het vakliteratuur betreft.

Waar kan ik mijn abonneenummer vinden?

Je abonneenummer staat op de plastic adreswikkel van het tijdschrift. Je kunt het abonneenummer ook hier opvragen.

Abonnementstarieven

Hoe lang is het studententarief geldig?

Tot en met het zesde studiejaar.

Waarom zijn de abonnementstarieven in 2019 verhoogd?

De abonnementstarieven stijgen door inflatie van 1,6% en een BTW verhoging van 6% naar 9%. Voor instellingen stijgen de tarieven tevens met 1,6%. Helaas moeten wij dit gedeeltelijk doorvoeren in onze prijs.

SBOH-abonnement

Hoe kan ik mijn SBOH-NTvG-abonnement omzetten in een regulier NTvG-abonnement?

Het SBOH brengt het NTvG op de hoogte van het einde van je SBOH-NTvG-abonnement. Je ontvangt automatisch een mail waarmee je het abonnement kunt verlengen.

Via de SBOH krijg ik een abonnement op het NTvG, maar ik heb al een NTvG-abonnement. Wat moet ik nu doen?

Je hoeft zelf niets te doen. De SBOH geeft je aanmelding aan het NTvG door, waarop de klantenservice ervoor zorgt dat je lopende NTvG-abonnement wordt stopgezet en het eventueel openstaande bedrag voor de resterende abonnementsperiode wordt gecrediteerd.

Via de SBOH krijg ik een abonnement op het NTvG. Hoe regel ik dit?

Je hoeft zelf niets te doen. De SBOH geeft je aanmelding aan het NTvG door en je abonnement start automatisch.

Podcast

Kan ik onderwerpen aandragen voor de podcast van het NTvG?

Ja, dat kan zeker! We ontvangen je ideeën graag via podcast@ntvg.nl.