Cv-building voor geneeskundestudenten

Klinische les
27-09-2018
Eleonore M. Corazolla en Hanna R. Knotnerus

Dames en Heren,

Uit angst voor de toekomst werken de artsen van morgen zich een slag in de rondte. De druk die zij hierdoor ervaren groeit voortdurend. Studenten houden zich steeds meer bezig met cv-building om later meer kans te maken op een felbegeerde opleidingsplaats. In dit artikel beschrijven wij 3 geneeskundestudenten in de bachelorfase die cv-building verschillend benaderen. Ook geven we een overzicht van cv-elementen die volgens opleiders van medische vervolgopleidingen belangrijk zijn tijdens sollicitaties.

Student A is 20 jaar en heeft studeren duidelijk bovenaan haar prioriteitenlijst staan, gevolgd door activiteiten binnen de medische studievereniging. Daarnaast vult ze haar tijd met dingen die ze leuk vindt en die volgens haar goed op haar cv staan. Ze helpt bij 2 wetenschappelijke onderzoeken en schrijft haar bachelorthesis. Als bijbaan schrijft ze samenvattingen voor geneeskundetentamens en geeft ze bijles aan middelbare scholieren. Ze slaapt ongeveer 6 uur per nacht.

Als ze een nieuwe activiteit overweegt, schat ze eerst in hoeveel tijd deze zal gaan kosten. Daarna kijkt ze of ze de activiteit leuk vindt en of deze goed op haar cv staat. Ze doet alleen dingen die goed op haar cv staan en die haar plezier geven. Hoge cijfers en nominaal studeren zijn voor haar belangrijk, die volgens haar getuigen van gedrevenheid en excellentie.

Al sinds haar 15e bouwt ze aan haar cv, omdat volgens haar een goed cv en een motivatiebrief de ...

3 gratis NTvG-artikelen lezen? Maak een online account aan!

Registreer: 3 gratis artikelen

Al een NTvG-account? Log in

Alle artikelen direct lezen?

Abonneer:  €21,00 per maand

  • wekelijks het tijdschrift in de bus
  • online toegang tot nieuws en alle artikelen
  • toegang tot alle geaccrediteerde nascholing