Er zijn bronnen die de informatie over medische onderwerpen samenvatten, waarbij ze aangeven dat ze de best evidence / best practice over die onderwerpen op een rijtje zetten. Een groot voordeel van deze bronnen is dat je over specifieke onderwerpen heel snel actuele en relevante literatuur in een korte tekst aangeboden krijgt. Ook is het zoeken in dergelijke bronnen vaak heel eenvoudig, een paar trefwoorden leveren snel resultaat en zo kun je bij het 'point of care', of dat nu aan het bed of in de spreekkamer is, snel beslissen over diagnostiek of behandeling. Verder is het eenvoudig om een kant-en-klare samenvatting geven aan de patiënt. Veel van de bronnen bevatten ook teksten die specifiek voor patiënten geschreven zijn, in eenvoudige taal, wel grotendeels in het Engels.

Deze bronnen hebben wel een paar kanttekeningen. Het is niet altijd duidelijk hoe evidence-based de informatie daadwerkelijk is, zeker als auteurs betaald worden voor hun werk, vanuit de uitgever of vanuit bijvoorbeeld een farmaceutisch bedrijf. Ook wordt niet altijd duidelijk hoe actueel de literatuur is en hoe deze gevonden is. In de meeste gevallen is een betaald abonnement nodig om bij de informatie te komen.

Voor het snel vinden van informatie over bijvoorbeeld medische aandoeningen en behandelingen zijn deze bronnen prettig en toegankelijk. Kritisch blijven over de conclusies blijft van belang.

BMJ Best Practice
British Medical Journal sponsort deze databank, die actuele evidence combineert met expert opinions en richtlijnen op het gebied van diagnose, prognose, behandeling en preventie

Clinical Key
Medische zoekmachine die bestaat uit naslagwerken, studieboeken, tijdschriften en video's van uitgeverij Elsevier. 

DynaMed
Actuele evidence-based databank, ondersteund door de Cochrane Library. DynaMed bevat meer dan 12.000 onderwerpen en er kan in 15 talen worden gezocht, onder andere in het Nederlands. Ook bevat de databank een richtlijnensectie bij de onderwerpen. Bij elk onderwerp wordt het niveau van bewijs aangegeven, van 1 (waarschijnlijk betrouwbaar) tot 3 (bewijs ontbreekt).

eMedicine Health
Onderdeel van Medscape, waar je na registratie gratis toegang hebt tot medisch nieuws, symposiumverslagen en wetenschappelijke artikelen. eMedicine bevat wetenschappelijke artikelen en richtlijnen over medische aandoeningen.

Essential Evidence Plus
Bevat samenvattingen van de wetenschappelijke literatuur en de mogelijkheid voor een dagelijkse e-mail attendering met samenvattingen uit ruim 100 tijdschriften.  Deze bron is geïntegreerd met de Cochrane Library, dat wil zeggen dat het samenvattingen geeft van de meest recente Cochrane systematic reviews.

UptoDate
Medische redacteuren vatten samen met (externe) experts de beschikbare informatie over bepaalde onderwerpen samen. Het is echter niet geheel duidelijk hoe dat precies gebeurt. De UpToDate samenvatting hoeft daarmee lang niet altijd evidence-based te zijn. De databank bevat meer dan 10000 onderwerpen, er kan in het Nederlands in gezocht worden (de resultaten zijn wel Engelstalig) en veel ziekenhuizen hebben een abonnement. Er wordt – niet bij alle onderwerpen – aangegeven hoe betrouwbaar het bewijs is (1=sterk bewijs, 2=zwak bewijs).

Reference managers