Anafylaxie door voedsel neemt toe

Sterfterisico wel gedaald
Nieuws
09-04-2021
Lara Harmans

 

Nieuws in beeld

Voedselgeïnduceerde anafylaxie in het VK

In de periode 1998-2018 is het aantal ziekenhuisopnamen voor voedselgeïnduceerde anafylaxie in het Verenigd Koninkrijk gestegen van 1,23 naar 4,04 per 100.000 inwoners; een gemiddelde jaarlijkse toename van 5,7% (95%-BI: 5,5-5,9%). De toename deed zich vooral voor bij kinderen jonger dan 15 jaar: bij hen ...

3 gratis NTvG-artikelen lezen? Maak een online account aan!

Registreer: 3 gratis artikelen

Al een NTvG-account? Log in

Alle artikelen direct lezen?

Abonneer:  €21,00 per maand

  • wekelijks het tijdschrift in de bus
  • online toegang tot nieuws en alle artikelen
  • toegang tot alle geaccrediteerde nascholing