'Je zorgen maken om gezondheid is een luxe'

Fastfood
Lester du Perron

artikel

Overgewicht en obesitas zijn vaak het gevolg van ongezonde voeding. Het eten van fastfoodrestaurants is daar een goed voorbeeld van. Maar dat betekent niet dat mensen gezonder gaan eten als fastfoodrestaurants verdwijnen.

In een interessante column beschrijft ethicus Gert van Dijk hoe het komt dat mensen ongezond blijven eten, ook als er minder fastfoodrestaurants zijn. Bijvoorbeeld doordat mensen geen geld hebben voor gezonder, vaak duurder eten. 'Obesitas in arme wijken is dan ook geen kwaal, maar een symptoom van een kwaal. En die kwaal heet armoede.'

Met de column benadrukt Van Dijk hoe belangrijk het is om voor de preventie van overgewicht verder te kijken dan alleen naar voeding. En dat er in veel situaties ook begrip nodig is voor mensen die ongezonde keuzes maken.

Lees hier de hele column Lees meer over overgewichtpreventie in NTvG's Supersize Blogs

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties