De strijd om de verkiezingen van 2017

Stemmen vóór gezondheid

Stemmen vóór gezondheid
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2017;161:B1897

De strijd om de verkiezingen van 2017 is in volle gang en daarbij willen politici de praktijk nog weleens uit het oog verliezen. In een reeks artikelen van het NTvG helpen artsen een handje met ongevraagd advies vanuit de spreekkamer.


Aflevering 6: Stemmen vóór gezondheid

Weet u al op welke partij u 15 maart gaat stemmen? Ook als u niet geïnteresseerd bent in politiek, krijgt u te maken met de beslissingen van politici over de inrichting van de gezondheidszorg en de omstandigheden waaronder uw patiënten leven. In het artikel ‘Stemmen vóór gezondheid’ zetten we eerst de programmapunten van de politieke partijen op het gebied van gezondheid en zorg op een rij. Daarna laten we zien hoe de partijen tijdens het kabinet-Rutte II stemden bij moties vóór of tegen roken en alcohol. Ook houden we hun geplande uitgaven en bezuinigingen voor de periode 2018-2021 tegen het licht. En we sluiten af met een stemadvies op basis van uw voorkeuren.

Deze infographic toont de standpunten van de politieke partijen op het gebied van gezondheid en zorg, hun stemgedrag in de afgelopen jaren en de doorrekening van hun voornemens voor de nieuwe kabinetsperiode.

1
Infographic
Stemmen vóór gezondheid
1 | Infographic | Stemmen vóór gezondheid
Stemmen vóór gezondheid

Gerelateerde artikelen

Reacties