Juiste informatie over vaccinatie op social media

Lara Harmans
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2019;163:C4340

artikel

Facebook heeft toegezegd om gebruikers te verwijzen naar ‘betrouwbare informatie over vaccinatie in meerdere talen, om ervoor te zorgen dat essentiële informatie de mensen bereikt die dit het meest nodig hebben’. Dat meldde de World Health Organization (WHO) onlangs op haar website.

Er is een hoop ‘fake news’ te vinden over vaccinaties, zeker op social media. Om ervoor te zorgen dat gebruikers correcte informatie vinden, zullen Facebook en Instagram mensen die zoeken naar informatie over vaccinatie voortaan doorsturen naar de website van de WHO of de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Daarnaast zal Facebook geen advertenties meer toestaan die verkeerde informatie over vaccinaties verkondigen en zal het een poging doen om de rangorde van groepen en pagina’s die verkeerde informatie over vaccinatie verspreiden te verlagen.

Facebook volgt daarmee het voorbeeld van Pinterest, dat een week eerder een soortgelijke boodschap uitdroeg. De WHO hoopt dat overheden en de zorgsector deze stappen zullen volgen om het vertrouwen in vaccinaties te doen toenemen.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties