Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen

Klinische praktijk
J.M. Rooyackers
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2006;150:1238-42
Abstract

Samenvatting

- In 2000 is het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL) als een kenniscentrum op het gebied van arbeidsrelevante aandoeningen van start gegaan. Subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd verkregen voor een periode van 5 jaar.

- De opdracht was het verzamelen, ontwikkelen, verspreiden en implementeren van kennis op het gebied van diagnostiek, behandeling, re-integratie en preventie van arbeidsrelevante aandoeningen.

- Binnen een samenwerkingsverband met het Institute for Risk Assessment Sciences van de Universiteit Utrecht en het Hart Long Centrum Utrecht ontwikkelt het NKAL zich thans tot een centrum voor klinische arbeidsgeneeskunde. Het NKAL koppelt verschillende expertises in de keten van de arbozorg: arbeidshygiëne, arbeids- en bedrijfsgeneeskunde en longziekten.

- Het NKAL is betrokken bij onderzoek naar het vóórkomen en de bewaking van gezondheidseffecten door blootstelling op de werkplek. Voorts ondersteunt het NKAL professionals in de zorg, onder andere door het uitvoeren van consulten en expertises op de polikliniek, door een helpdesk, en door de ontwikkeling en implementatie van richtlijnen en (na)scholing.

Ned Tijdschr Geneeskd. 2006;150:1238-42

Auteursinformatie

Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL), Mesos Medisch Centrum, locatie Leidsche Rijn, Postbus 8605, 3503 RP Utrecht.

Contact Hr.dr.J.M.Rooyackers, longarts (j.rooijackers@nkal.nl)

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties