Spiralen met levonorgestrel

 1. Toetsgegevens
 2. Toets maken
 3. Uitslag
 4. Deelname verwerken
 5. Deelnamebewijs

In Nederland gebruikt een klein deel van de vrouwelijke bevolking een levonorgestrelspiraal. De fabrikant van dit spiraal heeft onlangs een hormoonspiraal op de markt gebracht met een kleinere hoeveelheid levonorgestrel. In dit artikel wordt een aantal redenen besproken voor het ontwikkelen van een spiraal met een lagere dosering en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan (Gebu 2017; 51: 87-91).

 

De CME-toetsvragen bij het decembernummer van het Geneesmiddelenbulletin behoren bij het artikel Spiralen met levonorgestrel (Gebu 2017; 51: 87-91). Voor de beantwoording kunt u ook de papieren editie van het Geneesmiddelenbulletin raadplegen.

Start de toets

Deze toets was beschikbaar tot 22 december 2019.

Accreditatiepunten

Specialisme Punt(en)
Accreditatie (artsen) buiten eigen vakgebied 1
 • Deze toets geldt voor alle BIG-erkende specialismen en levert je 1 nascholingspunt op. De toets is geaccrediteerd door ABAN, NAPA, KNMP en NVZA.
 • De toets telt mee binnen en buiten het eigen vakgebied voor medisch specialisten, huisartsen, sociaal geneeskundigen,specialisten ouderengeneeskunde, apothekers en physician assistants. De accreditatie geldt niet voor verpleegkundig specialisten.
 • De toewijzing van punten verloopt via PE-online (het herregistratiesysteem) na het invullen van je BIG-nummer.

Werkwijze

 1. Lees de toetsgegevens en het bijbehorende artikel
 2. Maak de toets
 3. Bekijk de uitslag
 4. Controleer je BIG-gegevens en dien de toets in voor accreditatie
 5. Je ontvangt een melding zodra de accreditatie bevestigd is