Wijzigingen bij de databank voor voedselovergevoeligheid

Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 1993;137:473

De gegevens die de Allergenen Bank (ALBA) verzamelt over allergenen in voedingsmiddelen worden sinds 1984 beschikbaar gesteld aan artsen en diëtisten in de vorm van jaarlijks uitgegeven merkartikelenlijsten. Met het verschijnen van de nieuwe merkartikelenlijsten (in maart 1993) zijn deze gegevens voor iedereen toegankelijk. Zowel artsen en diëtisten als hun cliënten kunnen nu de merkartikelenlijsten bestellen; net als voorheen kunnen alleen schriftelijk aanvragen in behandeling worden genomen. Vanwege afnemende subsidies zijn daarnaast de prijzen van zowel de ‘vrije’ als de ‘bevattende’ merkartikelenlijsten, al dan niet in combinatie, verhoogd tot ƒ 24,50 (inclusief verzendkosten).

Nadere inlichtingen verstrekt: Databank voor voedselovergevoeligheid ALBA, TNO-voeding…

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties