Handige links

YouTube kanaal 'Geneesmiddel van de week' 

Met deze mini-colleges van het Erasmus MC breid je snel en eenvoudig je kennis uit. Ontwikkeld voor studenten, door de ziekenhuisapotheek i.s.m. de afdeling Onderwijsbeleid en –advies.

Bekijk de video's

 

 

Farmacotherapie-eindtoets 

De Farmacotherapie-eindtoets wordt op de meeste geneeskundefaculteiten in Nederland afgenomen om de voorschrijfvaardigheden van beginnende artsen te verbeteren. De video hieronder legt er meer over uit. Je kunt hier een toets oefenen.

 

Bekijk de video


 

 

Oefenmateriaal eindtoets

Bereid je voor op de Farmacotherapie-eindtoets met proeftoetsen, oefenmateriaal en casuïstiek van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB).

Ga  naar de leeromgeving

Medicijnjournaal

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) publiceert periodiek een audiovisueel medicijnjournaal met daarin de laatste ontwikkelingen op medisch-farmaceutisch gebied.

Bekijk meest recente journaal


 

Database farmacotherapie

Het Teaching Resource Centre Pharmacology heeft samen met het Leids Universitair Medisch Centrum de TRC-database ontwikkeld. Hierin vind je zowel tekstuele als grafische informatie over farmacodynamiek en –kinetiek, en werkingsmechanismen van geneesmiddelen in de (patho)fysiologie.


Ga naar de database

Wegwijs in het Farmacotherapeutisch Kompas

Haal het maximale uit het Farmacotherapeutisch Kompas met deze gratis e-learning, ontwikkeld door het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in opdracht van Zorginstituut Nederland.


Ga naar de leeromgeving