Handige links

YouTube kanaal 'Geneesmiddel van de week' 

Met deze mini-colleges van het Erasmus MC breid je snel en eenvoudig je kennis uit. Ontwikkeld voor studenten, door de ziekenhuisapotheek i.s.m. de afdeling Onderwijsbeleid en –advies.

Geneesmiddel van de week

Bekijk de video's 

 

Farmacotherapie-eindtoets 

De Farmacotherapie-eindtoets wordt op de meeste geneeskundefaculteiten in Nederland afgenomen om de voorschrijfvaardigheden van beginnende artsen te verbeteren. De video hieronder legt er meer over uit. Je kunt hier een toets oefenen.

Geneesmiddel van de week

Bekijk de video

Oefenmateriaal eindtoets

Bereid je voor op de Farmacotherapie-eindtoets met proeftoetsen, oefenmateriaal en casuïstiek van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB).

Ga naar de leeromgeving

 

Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik publiceert periodiek audiovisuele themajournaals en medicijnjournaals met daarin de laatste ontwikkelingen op medisch-farmaceutisch gebied.

Bekijk themajournaals
Bekijk medicijnjournaals

Het instituut voor Verantwoord Medicijngebruik biedt neutrale en objectieve informatie over nieuwe geneesmiddelen.

MedicijnBalans

 

Database farmacotherapie

Het Teaching Resource Centre Pharmacology heeft samen met het Leids Universitair Medisch Centrum de TRC-database ontwikkeld. Hierin vind je zowel tekstuele als grafische informatie over farmacodynamiek en –kinetiek, en werkingsmechanismen van geneesmiddelen in de (patho)fysiologie.

Ga naar de database

 

Wegwijs in het Farmacotherapeutisch Kompas

Haal het maximale uit het Farmacotherapeutisch Kompas met deze gratis e-learning, ontwikkeld door het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in opdracht van Zorginstituut Nederland.

Ga naar de leeromgeving
 

Kennisbank over geneesmiddelen rondom de zwangerschap

In deze digitale Kennisbank vind je informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding. 

Ga naar de kennisbank 

 

Opiaten.nl

Deze website over opiaten is een initiatief van de Taakgroep Gepast gebruik van opioïden en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS. Op de website is onder andere informatie over afbouwen te vinden en FTO-materiaal.

Ga naar de website

 

Podcast PiL in de praktijk

PiL in de praktijk is de podcast van tijdschrift PiL, het onafhankelijke en ongesponsorde nascholingstijdschrift over farmacotherapie in de eerste lijn. In de podcasts worden onderwerpen besproken als problematisch gebruik van opioïden, succesvolle inhalatie-instructie bij astma en COPD en hoe apotheker en huisarts de omzetting van biologische geneesmiddelen naar biosimilars het beste samen kunnen aanpakken.

Ga naar de podcast