Voorzitter van de hoofdredactie van het NTvG (2015-2020)

Yolanda van der Graaf

Yolanda van der Graaf voor het kantoor van het NTvG.
Frank G. Huisman
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2021;165:D6526

In dit artikel waag ik mij aan een korte beschouwing over het hoofdredacteurschap van Yolanda van der Graaf bij het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, hoewel historici de voorkeur geven aan enige historische afstand alvorens te komen tot een gewogen oordeel over een bepaalde persoon of gebeurtenis. Sommigen gaan daarin overigens wel erg ver. Zo gaat er een anekdote over een Chinees historicus die op de vraag naar de historische betekenis van de Franse Revolutie zou hebben geantwoord: ‘tja, het is eigenlijk nog te vroeg om dat te bepalen…’

Het tijdschrift

Yolanda van der Graaf beschouwde het in 2010 als een eer en een uitdaging te worden uitgenodigd toe te treden tot de redactie van het NTvG, een algemeen wetenschappelijk tijdschrift voor de Nederlandse arts. Haar redacteurschap duurde van 2010 tot medio 2020. In de periode 2015-2020 was zij voorzitter van de hoofdredactie.

In een tijd waarin artsen zich…

Auteursinformatie

UMC Utrecht, Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgezondheidszorg, Utrecht: prof.dr. F.G. Huisman, medisch historicus.

Contact F.G. Huisman (F.G.Huisman-3@umcutrecht.nl)

Belangenverstrengeling

Belangenconflict en financiële ondersteuning: geen gemeld.

De oprichting van de 'Vereeniging' Nederlandsch Tijdschrift voor Geneeskunde op 28 september 1856
Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties