Website support

Inloggen voor abonnees
Indien u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u die hier aanvragen. Om volledige artikelen op de website van het NTvG te lezen heeft u bij aanmelding voor een abonnement een activatielink per mail ontvangen (zo niet, check uw spamfolder of mail naar: ). U maakt vervolgens een account aan op de website en bepaalt uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft u de abonneecode niet bij de hand dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn op werkdagen bereikbaar op 0251-760131 of ntvg@aboland.nl.

Indienen manuscript
Het indienen van een artikel verloop via het elektronische artikelinvoer- en peer reviewsysteem Editorial Manager van het NTvG. Auteurs kunnen via dit systeem, 24 uur per dag en vanaf iedere computer, snel en gemakkelijk online manuscripten indienen en de status van al ingevoerde manuscripten bekijken. Referenten kunnen, waar en wanneer zij maar willen, manuscripten downloaden en beoordelen en hun advies naar de redactie sturen. Auteurs en referenten worden via de e-mail op de hoogte gehouden van belangrijke beslissingen over ingestuurde manuscripten.
Meer info voor auteurs: klik hier.

Reageren op artikelen
Geregistreerde abonnees kunnen reageren op artikelen. U kunt een reactie plaatsen onder het betreffende artikel.
Niet-abonnees kunnen zich eenvoudig aanmelden als geregistreerd gebruiker. Als geregistreerd gebruiker kunt u reacties plaatsen.

Navigeren met behulp van filters
Voor uw gemak biedt het NTvG ondersteuning bij het fijnfilteren van uw zoekresultaten. Zowel op de pagina met het artikelen-overzicht, als bij de zoekfunctie kunt u de getoonde zoekresultaten afstemmen op uw eigen selectie binnen de diverse rubrieken, vakgebieden en een afgebakende periode. Op die manier filtert u in een aantal stappen de voor u persoonlijk meest relevante artikelen uit de omvangrijke NTvG-database.
 
E-locator
Het NTvG heeft de klassieke wijze van artikelreferenties verlaten: in plaats van een paginanummer in het papieren tijdschrift, krijgt ieder artikel vanaf heden een unieke e-locator. Dit is een letter- en cijfercombinatie die verwijst naar een publicatie op de website. Ook de artikelen in het wekelijkse papieren tijdschrift zijn voorzien van deze e-locator.
 
Voorbeeld: Ned Tijdschr Geneeskd. 2008;153:A12345
 
Als u een verwijzing naar een NTvG-artikel wilt opnemen in bijvoorbeeld een literatuurlijst, gebruikt u voor artikelen die zijn verschenen na 1 januari 2009 de e-locator. Oudere artikelen behouden hun paginaverwijzing; dit staat duidelijk aangegeven bij de betreffende artikelen en in het archief op de website.
 
Zoeken
Via de zoekfunctie die bovenaan iedere webpagina beschikbaar is,doorzoekt u snel de volledige NTvG-database op de door u gedefinieerde zoektermen. Voor een specifieke zoekactie naar bijvoorbeeld een paginanummer of afbeelding, kunt u gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie.
 
RSS
De website heeft een RSS-feed. Zo blijft u op de hoogte van het nieuws dat op de website wordt geplaatst.
 
Vragen, opmerkingen en suggesties
Neem contact op met de webredactie.