voortgangstoets student

VGT alert!

Met de VoortGangstoets Geneeskunde (Maastricht, Leiden, Groningen, Nijmegen en Amsterdam) kun je je voorbereiden door NTvG-artikelen te lezen. Het dossier VGT-alert verzamelt voor studenten een aantal NTvG- klassiekers die je helpen de toets te doorstaan.

 • Hormonale anticonceptie veilig bij anticoagulantia?

  3 jaar 7 maanden ago.
  179
  179
  0
  0
  179

  Bij vrouwen die orale anticoagulantia gebruiken is anticonceptie vereist vanwege het verhoogde risico op foetale afwijkingen. Hormonale anticonceptie is echter trombogeen.

  studeer verder

   

 • Post-partumpsychose

  Huisartsgeneeskunde
  Gynaecologie/verloskunde
  Psychiatrie
  4 jaar 6 maanden ago.
  975
  958
  14
  3
  975

  Post-partumpsychose is een ernstig psychiatrisch beeld dat fataal kan aflopen. Om dit ziektebeeld goed te behandelen, is tijdige herkenning en doortastend optreden vereist. Vooral huisartsen, jeugdartsen en verloskundigen zien af en toe vrouwen met een post-partumpsychose.

  Studeer verder

 • Acute artritis door sarcoïdose: syndroom van Löfgren
  Open

  5 jaar 1 maand ago.
  816
  814
  0
  2
  816

  Dames en Heren,

  Sarcoïdose is een systemische inflammatoire aandoening, die wordt gekenmerkt door niet-verkazende granulomen. Deze granulomen kunnen in vrijwel elk orgaan voorkomen. Aangezien de...

 • Terug naar de SEH met een pijnlijke enkel
  Open

  5 jaar 8 maanden ago.
  322
  321
  0
  1
  322

  Een 31-jarige vrouw bezocht de Spoedeisende Hulp vanwege een pijnlijke, niet te belasten enkel rechts. 2 dagen eerder was zij van een paard gevallen. De laterale zijde van de enkel en de voetrug waren fors gezwollen.

  Leer verder

 • Ernstig glaucoom bij een saxofonist
  Open

  Huisartsgeneeskunde
  5 jaar 9 maanden ago.
  224
  224
  0
  0
  224

  Een saxofonist meldt zich bij de oogarts met verminderd zicht. Aan één oog is hij al blind en nu blijkt tijdens het musiceren de druk in zijn andere oog behoorlijk op te lopen.


  Studeer verder

Pagina's