Eindredacteur (28-32 uur)

Op het redactiekantoor aan het Museumplein te Amsterdam werkt een klein, hecht team aan de wekelijkse productie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG): een breed, gezaghebbend vakblad voor artsen.

Bij de eindredactie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is een vacature voor een

Eindredacteur (28-32 uur)

Ter vervanging van een zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een eindredacteur die beschikt over de volgende vaardigheden en eigenschappen:

  • Aantoonbare goede beheersing van de Nederlandse taal,
  • Stressbestendig,
  • In staat tot geconcentreerd en nauwkeurig werken,
  • Proactieve en open houding,
  • Communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen in lezers en auteurs,
  • Bij voorkeur een afgeronde studie geneeskunde of biomedische wetenschappen.

De werkzaamheden bestaan uit de medisch-wetenschappelijke bewerking van artikelen die aanvaard zijn voor publicatie door de hoofdredactie. De functie zou ook kunnen worden ingevuld door een pas afgestudeerde arts, als assistent bij de eindredactie. Je kunt ervaring opdoen met het proces van redigeren en publiceren bij een algemeen wetenschappelijk tijdschrift. Voor deze functie moet je van schrijven en studeren houden en een brede belangstelling hebben voor alle medische disciplines. Eigen ervaring met publiceren is een pluspunt.

De aanstelling is bij voorkeur voor 4 dagen per week en is in eerste instantie voor minimaal 9 maanden tot een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Wat kun je van ons verwachten?

Het NTvG is een kleine, zelfstandige organisatie zonder winstoogmerk. Hier ga je deel uitmaken van een bevlogen team dat elke week een prachtig product aflevert. Je volgt medische ontwikkelingen op de voet.

Er wacht je een inspirerende werkplek in een monumentaal pand aan het Museumplein met heerlijke koffie en een goede gezamenlijke lunch (in de tuin). Het NTvG biedt een marktconform salaris (13de maand), 27 vakantiedagen en flexibele werktijden. Startdatum: z.s.m.

Het NTvG streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We vinden het belangrijk om iedereen gelijk te behandelen en dezelfde kansen te bieden. Wij moedigen daarom iedereen aan om te solliciteren, ook als je het idee hebt niet volledig te voldoen aan alle functie-eisen. Denk je dat jij de eindredacteur bent naar wie wij op zoek zijn?

Solliciteer dan vóór 15 maart via deze link. Voor meer informatie over deze functie of het NTvG kun je contact opnemen met Elisa Smit (redactie@ntvg.nl).