Vacature: wetenschappelijk eindredacteur

Op het redactiekantoor aan het Museumplein te Amsterdam werkt een klein, hecht team aan de wekelijkse productie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), een breed, gerenommeerd vakblad voor artsen.

Bij de eindredactie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is een vacature voor een

wetenschappelijk eindredacteur (0,6-1 fte)

Voor deze vacature gaat onze voorkeur uit naar een arts of academicus van een biomedische discipline die voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • Aantoonbare, goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Stressbestendig.
  • In staat tot geconcentreerd en nauwkeurig werken.
  • Proactieve en open houding.
  • Grote mate van accuratesse.
  • Communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen in lezers en auteurs.

De werkzaamheden bestaan uit de medisch-wetenschappelijke bewerking van artikelen die aanvaard zijn voor publicatie door de hoofdredactie. Het zelf schrijven van artikelen en het beoordelen van aangeboden artikelen behoren niet tot de taken van de eindredactie. Uit ervaring blijkt dat deze baan vooral geschikt is voor mensen met een brede medische kennis die ervan houden om complexe teksten toegankelijk te maken.

Naast het toepassen van stijlafspraken en technische opmaakconventies gaat veel aandacht uit naar interne consistentie van de tekst en eventuele cijfers, verklarend beeld, en naar de begrijpelijkheid van complexe, medisch-inhoudelijke artikelen.

De aanstelling is voor 3-5 dagen per week (0,6-1 fte) en is in eerste instantie voor 6 maanden. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden, maar pas nadat over langere periode geschiktheid is bewezen. Een technische toets en een psychologische test kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Herken jij jezelf in dit profiel en denk je dat jij de eindredacteur bent waarnaar wij op zoek zijn? Solliciteer dan vóór 20 mei via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elisa Smit (e.smit@ntvg.nl, 020-57 27 839)

Solliciteer nu