Vacature: redactieassistent

Op het redactiekantoor aan het Museumplein te Amsterdam werkt een klein, hecht team aan de wekelijkse productie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), een breed, gerenommeerd vakblad voor artsen.

Het NTvG zoekt per 1 juni 2019 een

Redactieassistent (0,8 fte)

Als redactieassistent bij het NTvG ben je een spin in het web met zowel in- als externe contacten en werk je nauw samen met de bladmanager, de webmaster en de andere redactieassistent.

Je assisteert de redactie en helpt het productieproces vlot te laten verlopen, onder andere door het opvolgen van de ingediende artikelen in het digitaal redactiesysteem en het controleren van opgemaakte artikelen. Daarnaast beheer je verschillende mailboxen en beantwoord je de telefoon.

In deze functie ondersteun je ook de nieuwsredactie. Overigens zijn er binnen deze functie geen mogelijkheden om zelf artikelen te schrijven of te redigeren.

Om succesvol te zijn als redactieassistent moet je over de volgende eigenschappen beschikken:

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk/mondeling)
  • Uitstekende computervaardigheden. Affiniteit met cms-/redactiesystemen is een pré
  • Klantgericht, representatief, oplossingsgericht
  • Scherp oog voor detail, nauwkeurig
  • Communicatief, proactief, goed in samenwerken
  • Veelzijdig, flexibel
  • Hands-on mentaliteit, enthousiast

Daarnaast ben je bereid bij afwezigheid en vakanties taken van anderen over te nemen. De redactieassistent, webmaster en bladmanager vervangen elkaar bij afwezigheid. Bij het NTvG krijg je de kans om in een leuk, jong team op een fantastische locatie verantwoordelijkheid te dragen.

Herken jij jezelf in dit profiel en denk je dat jij de redactieassistent bent waarnaar wij op zoek zijn? Solliciteer dan vóór 8 april via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elisa Smit (e.smit@ntvg.nl, 020-57 27 839). Houd er rekening mee dat de eerste gesprekken in de week van 15 april zullen plaatsvinden.

Solliciteer nu