Vacature: nieuwsredacteur

Op het redactiekantoor aan het Museumplein te Amsterdam werkt een klein, hecht team aan de wekelijkse productie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), een breed, gerenommeerd vakblad voor artsen.

Het NTvG zoekt een

Nieuwsredacteur (0,8-1 fte)

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) is op zoek naar een tweede nieuwsredacteur. Het NTvG is een vakblad voor artsen en verschijnt al 162 jaar wekelijks. De redactie werkt op het redactiekantoor aan het Museumplein in Amsterdam. Ongeveer een kwart van het tijdschrift bestaat uit nieuws. Naast het korte wetenschapsnieuws publiceert het NTvG sinds een aantal jaren ook langere journalistieke artikelen.

De nieuwsredacteur speelt een centrale rol bij het tot stand komen van deze nieuwspagina’s en werkt samen met een vaste groep freelancejournalisten, de hoofdredactie en adviseurs. De nieuwsredactie schrijft zowel voor de website als het tijdschrift en de nieuwsbrief. Het NTvG volgt actief de ontwikkelingen op het gebied van online publiceren. 

Wie zoeken we?

Deze functie kan het best worden ingevuld door een arts die ervaring heeft met journalistiek en goed kan schrijven. We staan echter ook open voor sollicitaties van mensen met een geneeskunde- of andere universitaire biomedische bachelor met een verder te ontwikkelen schrijftalent.

De nieuwsredacteur is in staat medisch-wetenschappelijke artikelen te duiden voor onze abonnees. Daarnaast is hij of zij een goed geïnformeerde nieuwsspeurder die ideeën heeft voor artikelen die relevant zijn voor artsen. Een soepele, toegankelijke schrijfstijl is essentieel. De nieuwsredacteur werkt zelfstandig, neemt initiatief en heeft zowel oog voor detail als een brede blik voor (actuele) ontwikkelingen binnen het medische domein in Nederland.

Wat is er nog meer van belang?

Het NTvG is een vakblad dat ook journalistieke artikelen publiceert, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Om succesvol te zijn in deze rol is een (bio)medische opleiding op academisch niveau een vereiste. Het NTvG biedt de nodige faciliteiten voor begeleiding en verdere ontwikkeling van je (schrijf)talenten.

Per wanneer? Voor hoe lang?

Dit is een functie voor 0,8-1 fte, startdatum in overleg. Na initiële aanstelling voor 1 jaar wordt bij gebleken geschiktheid de overeenkomst omgezet naar onbepaalde tijd.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in de functie en voldoet aan de functie-eisen, kun je solliciteren via deze link vóór 1 februari 2019. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisette Cleyndert (l.cleyndert@ntvg.nl, 020-305 76 27).