Vacature: nieuwsredacteur

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) is op zoek naar een nieuwsredacteur. Het NTvG is een vakblad voor artsen en verschijnt al 161 jaar wekelijks. De redactie werkt op het redactiekantoor aan het Museumplein in Amsterdam. Ongeveer een kwart van het tijdschrift bestaat uit nieuws. Naast het korte wetenschapsnieuws publiceert het NTvG sinds een aantal jaren ook langere journalistieke artikelen.

De nieuwsredacteur speelt een centrale rol bij het tot stand komen van deze nieuwspagina’s en werkt samen met een vaste groep freelancejournalisten, de hoofdredactie en adviseurs. De nieuwsredacteur speelt niet alleen een rol in het gedrukte tijdschrift, maar ook in de website en de nieuwsbrief. Daarnaast is het NTvG actief op social media.

Wie zoeken we?

Wij denken dat deze functie het best kan worden ingevuld door een arts die ook ervaring heeft met journalistiek en die goed kan schrijven. Maar we staan ook open voor sollicitaties van mensen met een geneeskundebachelor of een andere universitaire biomedische bachelor.

De nieuwsredacteur dient minimaal in staat te zijn medisch-wetenschappelijke artikelen te duiden voor onze abonnees en moet daarnaast een nieuwsspeurder zijn die goed geïnformeerd is en ideeën heeft voor artikelen die relevant zijn voor artsen. De nieuwsredacteur is bekend met actuele ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg in Nederland. Een soepele toegankelijke schrijfstijl is essentieel. De nieuwsredacteur werkt zelfstandig, neemt initiatief en heeft zowel oog voor detail als een brede blik voor ontwikkelingen binnen het medische domein.

Wat is er nog meer van belang?

Het NTvG is een vakblad dat ook journalistieke, inhoudelijke artikelen publiceert, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Wij verwachten dat alleen iemand met een gedegen (bio)medische opleiding succesvol kan zijn in deze rol.

Per wanneer? Voor hoe lang?

Dit is een functie voor 0,8-1 fte. Na initiële aanstelling voor 1 jaar wordt bij gebleken geschiktheid de overeenkomst omgezet naar onbepaalde tijd. Omdat onze huidige nieuwsredacteur per 1 mei een andere baan heeft, zijn wij ook geïnteresseerd om in contact te komen met mensen die deze functie ad interim willen invullen en snel kunnen starten.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in de functie en voldoet aan de functie-eisen, kun je solliciteren via deze link vóór 30 april. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisette Cleyndert (l.cleyndert@ntvg.nl, 020-305 76 27).