Nieuwsredacteur

Omdat een steeds groter deel van het NTvG geschreven wordt door journalisten zoeken we versterking van het huidige team bestaande uit twee nieuwsredacteuren.

De nieuwsredacteur speelt een centrale rol bij het tot stand komen van deze nieuwspagina’s en werkt samen met een vaste groep freelancejournalisten, de hoofdredactie en adviseurs. De nieuwsredactie schrijft zowel voor de website als het tijdschrift en de nieuwsbrief.

Wie zoeken we?

Deze functie kan het best worden ingevuld door iemand met een achtergrond in de gezondheidszorg die ervaring heeft met journalistiek en goed kan schrijven. We staan echter ook open voor sollicitaties van mensen met een geneeskunde- of andere universitaire biomedische bachelor met een verder te ontwikkelen schrijftalent.

De nieuwsredacteur is in staat medisch-wetenschappelijke artikelen te duiden voor onze abonnees. Daarnaast is hij of zij een goed geïnformeerde nieuwsspeurder die ideeën heeft voor artikelen die relevant zijn voor artsen. Een soepele, toegankelijke schrijfstijl is essentieel. De nieuwsredacteur werkt zelfstandig, neemt initiatief en heeft zowel oog voor detail als een brede blik voor (actuele) ontwikkelingen binnen het medische domein in Nederland.

Wat is er nog meer van belang?

Het NTvG is een vakblad dat ook journalistieke artikelen publiceert, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Om succesvol te zijn in deze rol is een (bio)medische/gezondheidswetenschappelijke opleiding op academisch niveau een vereiste. Het NTvG biedt de nodige faciliteiten voor begeleiding en verdere ontwikkeling van je (schrijf)talenten.

Per wanneer? Voor hoe lang?

Dit is een functie voor 0,8-1 fte, startdatum in overleg. Na initiële aanstelling voor 1 jaar wordt bij gebleken geschiktheid de overeenkomst omgezet naar onbepaalde tijd.

Solliciteer

Als je geïnteresseerd bent in de functie en voldoet aan de functie-eisen, kun je solliciteren via deze link vóór 18 januari 2021. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisette Cleyndert (l.cleyndert@ntvg.nl).

Solliciteer nu