Bibliotheek

Bibliotheek NTvG: Johannes Vermeerstraat 2, 1071 DR AmsterdamDe  Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde beheert een grote collectie medisch-historische boeken. In onze bibliotheek staan tal van prachtwerken op het gebied van de anatomie, fysiologie, pathologie, chirurgie, gynaecologie en obstetrie uit de periode 1500-1900. Zo zijn er atlassen van grote anatomen en microscopisten als Albinus, Eustachi en Vesalius Opera omnia anatomica et chirurgica  . Ook de botanie is zeer ruim vertegenwoordigd met kruidenboeken van Fuchs en de grote (Zuid)Nederlandse botanisten Clusius, Dodoens en Lobel. De plantenatlas van Weinmann behoort tot de absolute top.

Naast de plaatwerken kunnen tal van handboeken van grote leermeesters als Morgani, Hunter of Virchow geraadpleegd worden. Vanzelfsprekend is ook het verzameld werk van Boerhaave, Galenus, Hippocrates en Paracelsus aanwezig. Bij de bestudering van deze boeken kunt u kiezen uit verschillende secundaire literatuur als biografieën, historische documentatie en naslagwerken.

Uitlenen en kopiëren uit oude drukken is niet mogelijk - digitaal fotograferen is toegestaan.

Ga naar catalogus

 

Bezoektijden:       Uitsluitend op afspraak
Bezoekadres:       Johannes Vermeerstraat 2, 1071 DR Amsterdam
Telefoon:              020-5727830 (bij geen gehoor: 020-6620150)
Contact:               Bonnie Veldstra,  
 
 

 

Opera omnia anatomica et chirurgica Dit betreft de, door Boerhaave verzorgde, uitgave uit 1725 van de beroemde anatomische atlas van Vesalius uit 1543.