Ook interessant

Geneesmiddel van de week 

Een serie korte video’s om studenten te helpen met het opbouwen van een gedegen geneesmiddelenkennis, ontwikkeld door de ziekenhuisapotheek van het Erasmus MC, in samenwerking met de afdeling onderwijsbeleid en -advies. 

bekijk videos 

Video over Farmacotherapie-eindtoets 

In deze video wordt meer uitgelegd over de Farmacotherapie-eindtoets. Deze toets wordt op 7 geneeskunde faculteiten in Nederland afgenomen om de voorschrijfvaardigheden van beginnende artsen te verbeteren.
(Hier kunt u de hele toets maken.)

bekijk video-eindtoets 

Oefenmateriaal voor de Farmacotherapie-eindtoets

Studenten geneeskunde en farmacie kunnen hun kennis en vaardigheden in het farmacotherapeutisch redeneren oefenen binnen een aparte leeromgeving.

oefenmateriaal

Medicijnjournaal

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik publiceert periodiek een audiovisueel medicijnjournaal met daarin de laatste ontwikkelingen op medisch-farmaceutisch gebied.

bekijk journaal

Database farmacotherapie

De TRC (Teaching Resource Center)-database biedt zowel tekstuele als grafische informatie over farmacodynamiek, farmacokinetiek en werkingsmechanismen van geneesmiddelen in de context van (patho)fysiologie. De database is ontwikkeld door het Teaching Resource Centre Pharmacology en het Leids Universitair Medisch Centrum.


bekijk database

Hoe haal ik meer uit het Farmacotherapeutisch Kompas?

Begin 2019 is het Farmacotherapeutisch Kompas vernieuwd. Met deze e-learning leert u hoe u het maximale aan informatie uit het Farmacotherapeutisch Kompas haalt. De cursus is ontwikkeld door het Instituut Verantwoord Medicijngebruik in opdracht van Zorginstituut Nederland.


doe cursus