NTvG Dag

Het NTvG wil kennis van de geneeskunde in Nederland bevorderen en een bijdrage leveren aan de discussie over de praktische en klinische toepassing van wetenschappelijke ontwikkelingen. De NTvG Dag is een jaarlijks terugkerend evenement dat het NTvG inzet om aan de hand van een specifiek thema wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden.

De NTvG Dag biedt een podium voor inhoudelijk debat rondom onderwerpen op het gebied van medisch en maatschappelijk handelen, samenwerking en communicatie, kennis en wetenschap, professionaliteit en organisatie van zorg.

 

NTvG Dag 2018
'Verbeteren of verzieken? Medicalisering en de rol van de dokter’

Op zaterdag 3 november vond al weer de negende NTvG Dag plaats in de Rode Hoed in Amsterdam.
We namen op deze middag ons aandeel in het ontstaan van medicalisering onder de loep en draaide het om de volgende vragen:
Wat is medicalisering en wanneer vormt dit een probleem? Hoe dragen de medische beroepsgroep en de individuele arts hieraan bij? Welke artsgebonden factoren maken dat medicalisering op de loer ligt? Wat kan een arts zelf doen om het probleem aan te pakken?

De middag bood een gevarieerd programma met o.a. 'de dokter op de divan' en een debat tussen Gert Westert en Maurice van den Bosch. De NTvG Lezing werd dit jaar gehouden door Paul Schnabel.

Wanneer u graag op de hoogte wilt blijven van evenementen van het NTvG zoals de NTvG Dag, schrijft u zich dan in voor onze NTvG-activiteiten nieuwsbrief

Bekijk hieronder de aftermovie en de presentaties van de sprekers tijdens de NTvG Dag 2018:

 

Klik hier voor een foto-impressie van de NTvG Dag 2018