Masterclass NTvG medische informatie bijblijven

NTvG Masterclass

Wilt u op een efficiënte manier bijblijven op uw vakgebied? Volg dan de Masterclass 'Medische informatie de baas', waarin wetenschap en klinische praktijk dichter bij elkaar worden gebracht.

Wanneer:

  • Bij voldoende aanmeldingen wordt de datum vastgesteld. 

Plaats u zelf alvast op de wachtlijst:  

voorinschrijven 

U krijgt per mail bericht wanneer de masterclass georganiseerd wordt.

Tijdstip: van 12:30-17:30 uur
Locatie: Johannes Vermeerstraat 2, 1071 DR Amsterdam (bij Museumplein)
Accreditatie: 4 punten (toegekend voor alle medisch specialismen (ABAN))
Kosten: €195 (inclusief lunch en syllabus) 

 

12.30 Ontvangst met lunch.
13:00 Welkom door prof. dr. Yolanda van der Graaf.  
Yolanda van der Graaf werkt als klinisch epidemioloog bij het UMC Utrecht en is hoofdredacteur van het NTVG. Zij is een van de auteurs van het artikel ‘Onderzoeksartikelen lezen’. Hierin wordt de lezer geleerd hoe je snel kunt beoordelen of een onderzoeksartikel deugt en of het belangrijk genoeg is om verder te lezen. In een handige infographic zijn deze stappen nog eens summier samengevat.
13:25

dr. Wim Opstelten is ruim 20 jaar huisarts in Amersfoort. Daarnaast is hij sinds september 2017 adjunct-hoofdredacteur bij het NTvG. Het domein van de huisartsgeneeskunde is zo breed, dat het ondoenlijk is om echt bij te blijven. Toch verwachten veel patiënten dat wel van hem. Hij blijft dan ook zijn best doen om in ieder geval de belangrijkste ontwikkelingen in zijn vak te volgen.

13:45 dr. Rolf Groenwold (epidemioloog en auteur van de syllabus van de cursus) demonstreert hoe u relevantie en juistheid van een wetenschappelijk artikel het beste beoordeelt. Tijdens interactieve sessies leert u onderscheid te maken in verschillende soorten patiëntgebonden medisch onderzoek, mogelijke bronnen van vertekening te benoemen én kritisch te reflecteren op de conclusies.
14:45                       Pauze
15:15dr. Mark Koelemay (vaatchirurg) geeft tips en handvatten om op de hoogte te blijven van belangrijk medisch nieuws.
15.35  Vervolg dr. Rolf Groenwold.
16:35prof. dr. Yvo Smulders (internist) zet diverse verschenen artikelen in perspectief. Zijn deze artikelen echt van belang voor de dagelijkse praktijk of reflecteren ze ons idee dat alles wat geteld kan worden ook daadwerkelijk geteld moet worden?
17.10

NTvG Masterclass Bijblijven betrouwbaarheid relevantie methodologie

Afsluiting en borrel

De Masterclass wordt geleid door hoofdredacteur Yolanda van der Graaf.

Het redactiekantoor van het NTvG ligt aan de rand van het Museumplein in Amsterdam-Zuid. Betaald parkeren in de directe omgeving van het redactiekantoor is mogelijk in de parkeervakken op straat of in de parkeergarage onder het Museumplein. Van daaruit is het 5 minuten lopen naar het redactiekantoor.

Routebeschrijving OV en auto