Vacature: arts-assistent wetenschappelijke eindredactie

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde zoekt een

arts-assistent wetenschappelijke eindredactie (0,8-1 fte)

Het NTvG is het grootste medisch-wetenschappelijke tijdschrift in Nederland. Het wordt wekelijks samengesteld door een team van 20 enthousiaste mensen op het redactiekantoor in het centrum van Amsterdam. Artikelen die aanvaard zijn voor publicatie door de hoofdredactie worden bewerkt door de wetenschappelijke eindredactie, die bestaat uit een team van artsen en biomedische wetenschappers.

Om aansluiting bij ons lezerspubliek optimaal te waarborgen, vullen wij de eindredactie graag aan met een pas afgestudeerde arts voor een tijdelijk dienstverband (7-12 maanden).

 

Functie-informatie
Als arts-assistent van de eindredactie speel je een cruciale rol in het publicatieproces. Je bewerkt de aanvaarde artikelen en maakt deze geschikt voor een breed lezerspubliek. Je onderhoudt daarbij contact met de hoofdredactie en de auteurs. Verder werk je nauw samen met de overige eindredacteuren.

 

Functie-eisen
Als je de opleiding geneeskunde hebt afgerond, belangstelling hebt voor wetenschappelijk publiceren en taal echt ‘je ding’ is, dan zijn wij op zoek naar jou!
Je hebt aantoonbaar talent voor de Nederlandse taal en voor redigeren. Je hebt een brede medische belangstelling en oog voor detail. Verder beschik je over een groot concentratievermogen en ben je leergierig en snel van begrip.


Wat wij bieden
Als je altijd al eens een kijkje in de keuken van een wetenschappelijk tijdschrift hebt willen nemen, is dit je kans! Wij bieden een tijdelijke (7-12 maanden) uitdagende baan in een inspirerende werkomgeving bij een toonaangevend vakblad. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Elisa Smit, productiecoördinator (tel. 020-5727839).

 

Sollicitatie
Graag ontvangen wij je motivering en cv vóór 2 september 2018 via deze link.

 

Dit is hoe arts-assistenten hun periode bij het NTvG samenvatten:

"Bij het NTvG krijg je niet alleen een unieke wetenschappelijke ervaring, maar ook geweldige collega's en een onvergetelijke tijd!"

Carolien Wind, aios dermatologie, LUMC

"Met ongekend enthousiaste collega's iedere week een interessant, overzichtelijk en mooi tijdschrift maken: daar krijg je energie van!"

Nienke Fleuren, aioto ouderengeneeskunde, VUmc

"Een fantastisch half jaar binnen een inspirerend, dynamisch team. Bijzonder om mijn liefde voor (en kennis van) taal en geneeskunde te kunnen combineren in één baan."

Marrit Kool, waarnemend huisarts