Zonder u geen NTvG

Wim Opstelten
Marcel Olde Rikkert
Pieter van Eijsden
Yvo Smulders
Wim Opstelten
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2021;165:B1845

artikel

Ook in dit nummer is er weer een grote variatie aan onderwerpen. Van de mogelijke risico’s van macroliden tijdens de zwangerschap (D5287) tot ondersteunende zorg voor patiënten met kanker (D5977). Van een alom bekende aandoening die zonder acuut ingrijpen vaak dodelijk is (D5333) tot de klinische implicaties van de nieuwe en steeds populairder wordende drug crystal meth (D5684). Verder is er een bijdrage van 3 collega’s – en Ajax-fans! – over het gebruik van furosemide door voetballer Onana en of dat wel tot schorsing had moeten leiden (D5915). Die rijke schakering aan onderwerpen past bij ons algemeen medische tijdschrift, waarmee we u wekelijks informeren over klinische onderwerpen en belangrijke ontwikkelingen over de volle breedte van de geneeskunde.

Zelden waren die ontwikkelingen zo snel en ingrijpend als het afgelopen anderhalf jaar. Covid-19 heeft de praktijk van vrijwel alle artsen veranderd, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Ook van die ontwikkelingen hebben we wekelijks verslag gedaan. Velen van u stuurden ons hun bijdragen, vaak hebben wij zelf collega’s gevraagd om bepaalde aspecten te belichten. Met een gedegen peer review proces heeft dit geleid tot een stroom aan publicaties van hoge kwaliteit. De wekelijkse update van onze covid-19-correspondenten – Anke Huckriede, Marc Bonten en Mark de Boer – verdient daarbij een bijzondere vermelding. Inmiddels lijkt de coronastorm – althans in Nederland – wat geluwd, maar we houden voor u een vinger aan de pols en blikken na de zomervakantie terug.

Gezien die uitzonderlijke ontwikkelingen vonden bestuur en redactie van ons tijdschrift het aangewezen om alle covid-19-publicaties open te stellen en op die manier ook toegankelijk te maken voor niet-abonnees. Ze zijn samengebracht in het covid-19-dossier, dat begin vorig jaar startte met een weinig opvallend nieuwsberichtje (C4445) en inmiddels ruim 200 items bevat. Veel publicaties zijn al duizenden malen geraadpleegd, waarmee hun bereik zich uitstrekt tot ver buiten ons abonneebestand.

Ons tijdschrift staat voor ‘onafhankelijk, betrouwbaar, actueel en onmisbaar voor gezonde zorg’. Maar helemaal onafhankelijk zijn we niet: zonder voldoende abonnees is er voor ons tijdschrift geen toekomst. We blijven onze uiterste best doen om u iedere week van betrouwbare informatie te voorzien. Daarvoor is uw abonnement onmisbaar (ntvg.nl/abonneren).

Auteursinformatie

redactie@ntvg.nl

Contact (redactie@ntvg.nl)

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties