Willem de Koonings 'Rosy-fingered dawn at Louse Point' en de Amerikaanse gezondheidszorg

F.H. de Man
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 1995;139:456-8

Tijdens het buitengewoon felle debat over de toekomst van de Amerikaanse gezondheidszorg deze zomer in het Congres keken meer dan 70 schilderijen van Willem de Kooning vanaf de overkant van Constitution Avenue toe. Op 5 september 1994 werd de schitterende overzichtstentoonstelling van het werk van deze schilder gesloten, een week nadat de leden van het Congres besloten hadden dat er voorlopig geen sprake zal zijn van fundamentele hervormingen in de Amerikaanse gezondheidszorg.

In dit artikel wordt de betekenis van verandering en structurering van de professionele medische beroepsbeoefening verkend in de context van de recente ontwikkelingen in de Verenigde Staten en de schilderkunst van Willem de Kooning.

Rotterdamse newyorker

In 1924 verhuisde Willem de Kooning van Rotterdam naar New York, niet naar de Verenigde Staten: het ging hem om de ambiance van het overleven in de grote stad, die hij nodig had voor zijn werk. Later zocht hij rust en een…

Auteursinformatie

De Greve & Partners, Management Consultants, Two Colonial Place, 2101 Wilson Boulevard, Suite 1200, Arlington VA, 22201, USA.

Mr.dr.F.H.de Man.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties