Surinamers blijven Surinaams eten

Hans van Maanen
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2015;159:C2629

Surinamers in Amsterdam blijven gewoon Surinaams eten, of ze nu lang of kort in Nederland wonen, oud of jong zijn en meer of minder geassimileerd zijn. Alleen onder welgestelde Surinamers is er een lichte neiging allengs meer groente en fruit te gaan eten. Dat is een van de conclusies van…

Ook interessant

Reacties

Steve
Tjon Tjauw Liem

De auteurs verklaren de gevonden uitkomst als volgt: Wat mensen uit etnische groepen eten zou bepaald worden door hun SES en hun diepgewortelde culturele normen en waarden, waar men een identiteit aan ontleend. Blz.2 van het oorspronkelijk artikel.

Hulde aan onderzoekers die oog hebben voor de afkomst en cultuur van hun onderzoekspopulatie maar naar mijn mening steekt het simpeler in elkaar. Surinamers (blijven) eten wat ze lekker vinden. De surinaamse keuken is een samenraapsel van de beste ; de lekkerste creoolse, hindoestaanse, indonesische, chinese en europese recepten. Groot surinaams kookboek: Starke, Samsin-Hewit. Als je dat eenmaal bijelkaar hebt, waarom zou je dan anders willen eten. Lekker eten wordt een leefstijl. Wil men om gezondheidsredenen het eetpatroon van Surinamers veranderen dan zal men hier terdege rekening mee moeten houden.