Voeding heeft slechts kleine invloed op uraatgehalte

Nieuws
04-12-2018
Nienke Fleuren

Een grote meta-analyse van 5 Amerikaanse studies heeft aangetoond dat bepaalde voedingsmiddelen het uraatgehalte in het serum beïnvloeden. Deze invloed bleek echter veel kleiner te zijn dan de variatie die door genetische factoren wordt veroorzaakt.

Tanya Major (University of Otago, Nieuw-Zeeland) en collega’s combineerden informatie uit 5 cohortstudies waarin zowel het uraatgehalte was gemeten, als een voedingsvragenlijst was afgenomen ( BMJ. 2018;363:k3951). Dit waren de ‘Atherosclerosis Risk in Communities’(ARIC)-studie, de ‘Coronary Artery Risk Development in (Young) Adults’(CARDIA)-studie, de ‘Cardiovascular Heart Study’ (CHS), de ‘Framingham Heart Study’ (FHS) ...

Om deze pagina weer te geven moet u ingelogd zijn.

Heeft u nog geen abonnement?

Sluit een abonnement af

Heeft u al een abonnement?

Registreren

Log in als abonnee

Inloggegevens kwijt?