Heleen Lameijer

Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2019;163:B1610

Heleen Lameijer is SEH-arts en onderzoeker in het Medisch Centrum Leeuwarden. Ook heeft ze een eigen bedrijf, ‘Make Science Work’, waarmee ze medische kennis toegankelijker wil maken voor iedereen. Ze bedacht de allereerste cursus over reanimatie via Instagram: de ‘Insta Life Saver’ cursus.

Elders in dit nummer staat een artikel over een spontane miltruptuur als complicatie van mononucleosis infectiosa (D2986), waarvan Heleen Lameijer medeauteur is.

Wat wilde u vroeger worden?

Schoonheidsspecialiste! Deels zat hierin al een link met geneeskunde: ik was dol op crèmepjes en ingrediënten die wat konden doen voor de huid en het waarom hiervan. Nog steeds houd ik erg van dingen en mensen die de wereld een beetje mooier maken: kunst, bloemen, gedichten, fotografie.

Welke levende arts bewondert u het meest en waarom?

Er zijn meerdere artsen die ik bewonder. Angela Maas, vanwege haar lef om baanbrekend en anders te durven zijn. Mijn collega’s Maureen de Haan en Djoeke Dammers, vanwege hun communicatieve vaardigheden en managementskills. Of eigenlijk hebben al mijn collega’s wel iets wat ik bewonder: te veel om op te noemen. Ik probeer van de mensen die ik ontmoet en bewonder uit te vinden wat het precies is dat ik bewonder, zodat ik het kan afkijken en meenemen.

Wat is de grootste vergissing in uw carrière geweest?

Ik geloof niet…

Een jongen met een spontane miltruptuur
Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties