(G)een toekomstvisie?

Lieke Keusters
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2016;160:B1276

Lieke Keusters (26 jaar) is zesdejaars studente Geneeskunde in Nijmegen. In de laatste fase van haar opleiding loopt zij op eigen initiatief coschappen bij de raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg, omdat arts en bestuur volgens haar onlosmakelijk verbonden zijn. In 4 weekboeken deelt ze haar ervaringen, verbazing en enthousiasme over besturen in de zorg vanuit het perspectief van een coassistent (liekekeusters@student.ru.nl).

6 maanden geleden kreeg ik de kans om in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (EZT) de zogeheten interne commissie Curatief Tilburg 2025 te ondersteunen. Daar werd een visie op de curatieve zorg en het ziekenhuis van de toekomst gecreëerd door zorgmanagers, specialisten en 2 externe begeleiders. En door mij. Alhoewel ik nog amper begonnen ben in het heden, dacht men van mij dat ik een bijdrage kan leveren aan de toekomst, omdat ik geacht word de toekomst te zijn.

In die 6 maanden heb ik veel gelezen en geleerd over de toekomst. Ingewikkelde berekeningen die ons voorspellen met wat voor patiënten we…

Arts versus bestuur
Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties