Farmacotherapeutisch kompas 2000/2001

Klinische praktijk
A. Taspinar
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2000;144:1774-8
Abstract

Samenvatting

- In het Farmacotherapeutisch kompas geeft de Commissie Farmaceutische Hulp van het College voor zorgverzekeringen jaarlijks medisch-farmaceutische voorlichting.

- In de editie 2000/2001 zijn de belangrijkste inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van de vorige editie te vinden in de inleidingen over de antidepressiva, de middelen bij peptische aandoeningen, de middelen bij chronische gewrichtspijnen, de hematopoëtische factoren, de anti-epileptica, de Parkinsonmiddelen, de middelen bij hartfalen, de antiretrovirale middelen, de middelen bij osteoporose, de kortwerkende insulineanaloga en de orale bloedglucoseverlagende middelen.

- De subhoofdstukken over clusterhoofdpijn en erectiele disfunctie zijn nieuw.

- Voor een aantal (nieuwe) geneesmiddelen zijn adviezen opgesteld; wat de antidepressiva en de middelen bij peptische aandoeningen betreft, zijn de adviezen gewijzigd of anders geformuleerd.

Auteursinformatie

College voor zorgverzekeringen, Commissie Farmaceutische Hulp, Postbus 396, 1180 BD Amstelveen.

Mw.A.Taspinar, apotheker-redacteur.

Contact J.C.F.van Luijn, apotheker-secretaris

Verantwoording

Namens het secretariaat van de Commissie Farmaceutische Hulp en de redactie van het Farmacotherapeutisch kompas: mw.M.Danz, mw. M.L.H.A.van Oppenraay en mw.M.K.Schutte, apothekers-redacteuren; mw.C.M.J.P.van der Beek, arts/apotheker-redacteur; mw.J.E. de Boer en J.P.Verduijn, artsen-redacteuren.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties