Een hardloopster met een bewegingsstoornis

Wat is de diagnose?
David Binyam
Erik van Wensen
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2022;166:D6782
Abstract

Casus

Een 56-jarige vrouw kwam bij de neuroloog vanwege toenemende klachten bij het hardlopen. Ze was op haar 45e begonnen met hardlopen. Sindsdien rende ze 2-3 keer per week een afstand van 5-7,5 kilometer. Sinds 7 jaarging het hardlopen geleidelijk aan steeds moeizamer; ook struikelde de patiënte steeds vaker. Tijdens het hardlopen draaide haar rechtervoet onwillekeurig naar buiten. Ze had geen pijn.

De voorgeschiedenis vermeldde een totale heupprothese aan de rechterzijde na een spontane fractuur 13 jaar geleden en 11 jaar geleden een femurfractuur aan de linkerzijde die was genezen na conservatieve behandeling. De patiënte gebruikte geen medicatie. Er kwamen…

Auteursinformatie

Medisch Centrum Haaglanden, afd. Cardiologie, Den Haag: drs. D. Binyam, anios. Gelre Ziekenhuizen, afd. Neurologie, Apeldoorn: drs. E. van Wensen, neuroloog.

Contact D. Binyam (davidbinyam@gmail.com)

Belangenverstrengeling

Belangenconflict en financiële ondersteuning: er zijn mogelijke belangen gemeld bij dit artikel. ICMJE-formulieren met de belangenverklaring van de auteurs zijn online beschikbaar bij dit artikel.

Auteur Belangenverstrengeling
David Binyam ICMJE-formulier
Erik van Wensen ICMJE-formulier

Ook interessant

Reacties