Breed maar toch persoonlijk

Opinie
Joost Zaat
Peter de Leeuw
Yolanda van der Graaf
Joost Drenth
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2014;158:B1060

artikel

Deze week kreeg onze website (www.ntvg.nl) een heel nieuwe jas. Die is niet alleen veel mooier dan voorheen, maar hij past vooral veel beter. Grootste probleem van veel lezers is het teveel aan informatie en het gebrek aan tijd. Uw stapel tijdschriften groeit en groeit totdat u alle nummers in de oudpapierbak kiepert en schuldbewust uw abonnement opzegt. Was het NTvG anderhalve eeuw een bastion van degelijkheid en ‘eenvormigheid’, nu hebben we definitief de weg van gepersonaliseerde informatie ingeslagen. U kunt nog net niet uw eigen tijdschrift samenstellen, maar u kunt op de website nu wel de stroom publicaties personaliseren. Alleen geïnteresseerd in hart- en vaatziekten? Dan filtert u alleen publicaties over dat thema en abonneert u zich op het dossier hartvaatziekten. Nooit meer onderzoek lezen? Dan zet u die rubriek uit. Dat vinden wij natuurlijk wel zonde van alle andere mooie informatie, maar het kan wel. En als u zich later bedenkt, zet u die rubriek of dat vakgebied gewoon weer aan. Op allerlei manieren kunt u kiezen voor informatie op maat. Daarbij kunt u die informatie dan ook nog eens opslaan in uw eigen bewaarmap. Tijdgebrek of informatieoverload? Dat lijkt ons vanaf nu geen reden meer om het NTvG niet te bekijken. Bovendien kunt u door het maken van CME-toetsen een flinke hoeveelheid nascholingspunten verdienen. En al die mogelijkheden zitten in uw huidige abonnement.

Alle artikelen verschijnen eerst op de website, die ook geheel ‘fingerproof’ is voor uw tablet. Dáár vindt u dus de actuele informatie, inclusief alle reacties van lezers. Onze wekelijke printversie loopt per definitie achter. En voor de volledigheid: we hebben ook een NTvG voor op uw smartphone (handig voor de vernieuwde Beeldquiz) en een wekelijkse app (de printversie voor op uw tablet).

U kunt zich ook abonneren op een wekelijkse nieuwsbrief, waarin we een selectie maken van de belangrijkste artikelen die die week op het web verschijnen en doorlinken naar de inhoudsopgave van het papieren tijdschrift.

Als brede dokter kiest u natuurlijk niet alleen voor uw eigen vak. Misschien is het wel een idee om ook 1 of 2 vakgebieden bij te houden waar u helemaal niets van weet. Gewoon om te kijken wat daar gebeurt. Alle vakgebieden mag ook. Per slot van rekening doktert niemand meer in zijn eentje. In de praktijk hebben alle specialismen elkaar nodig en alle specialisten hebben dus het NTvG nodig. Ga nú dus kijken…. en geef ons feedback.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel?
Check onze AI-tool en verbaas je over de antwoorden.
ASK NTVG

Ook interessant

Reacties