Annelien Duits

b1612_f1.jpg
Citeer dit artikel als
Ned Tijdschr Geneeskd. 2019;163:B1612

Annelien Duits is klinisch neuropsycholoog bij de afdeling Medische Psychologie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum, als senior onderzoeker verbonden aan de School for Mental Health & Neurosciences van de Universiteit Maastricht, lid van de Parkinson Advies Raad van de Parkinson Vereniging en bestuurslid van de sectie Neuropsychologie van het Nederlands Instituut voor Psychologen.

Elders in dit nummer staat een klinische les over diepe hersenstimulatie bij de ziekte van Parkinson (D3838), waarvan Annelien Duits medeauteur is.

Wat wilde u vroeger worden?

Eerst dierenarts en later ‘dokter’, maar ik werd uitgeloot. Nu neuropsycholoog, waarbij hersenen en gedrag mijn ambities mooi combineren.

Welke levende arts bewondert u het meest en waarom?

Ik bewonder diverse collega’s, maar de meeste bewondering heb ik voor neuroloog Frans van Harskamp. Hij is inmiddels gepensioneerd en was gedurende mijn promotietraject werkzaam in het Erasmus MC en medeoprichter van de Stichting Afasie Rotterdam. Hij liet zich niet afleiden door academische perikelen en persoonlijke belangen, maar was er helemaal voor de patiënt en de collega’s in opleiding. Ik heb zoveel van hem geleerd!

Wat is de grootste vergissing in uw carrière geweest?

Echte vergissingen zijn er niet geweest, al denk ik weleens dat ik beter mijn best had moeten doen om op de opleiding geneeskunde te komen. Naast het luisterend oor, meer actie in de zin van handelen en doen.

Wat was de beste stap

Gerelateerde artikelen

Reacties