Het non-inferioriteitsonderzoek

  1. Toetsgegevens
  2. Toets maken
  3. Uitslag
  4. Deelname verwerken
  5. Deelnamebewijs

In het Geneesmiddelenbulletin wordt de werkzaamheid van geneesmiddelen meestal besproken op basis van gerandomiseerd dubbelblind onderzoek dat is opgezet om te laten zien dat een nieuw middel beter werkt dan een bestaande behandeling. In toenemende mate worden onderzoeken gepubliceerd die als doel hebben te bewijzen dat een nieuw middel niet minder werkzaam is dan een bestaande behandeling, zogenoemde non-inferioriteitsonderzoeken (Gebu 2015; 49: 27-34).

De CME-toetsvragen bij het maartnummer van het Geneesmiddelenbulletin behoren bij het artikel Het non-inferioriteitsonderzoek (Gebu 2014; 48: 27-33). Voor de beantwoording kunt u ook de papieren editie van het Geneesmiddelenbulletin raadplegen.

Start de toets

Deze toets was beschikbaar tot 2 april 2017.

Accreditatiepunten

Specialisme Punt(en)
Accreditatie (artsen) buiten eigen vakgebied 1
  • Deze toets geldt voor alle BIG-erkende specialismen en levert je 1 nascholingspunt op. De toets is geaccrediteerd door ABAN, NAPA, KNMP en NVZA.
  • De toets telt mee binnen en buiten het eigen vakgebied voor medisch specialisten, huisartsen, sociaal geneeskundigen,specialisten ouderengeneeskunde, apothekers en physician assistants. De accreditatie geldt niet voor verpleegkundig specialisten.
  • De toewijzing van punten verloopt via PE-online (het herregistratiesysteem) na het invullen van je BIG-nummer.

Werkwijze

  1. Lees de toetsgegevens en het bijbehorende artikel
  2. Maak de toets
  3. Bekijk de uitslag
  4. Controleer je BIG-gegevens en dien de toets in voor accreditatie
  5. Je ontvangt een melding zodra de accreditatie bevestigd is